Avontuurlijk Tuinieren Appeltern fotoshoot

Fotoshoot in de Tuinen van Appeltern

Avontuurlijk tuinieren

Als fotograaf kom ik op de mooiste plekken. Zo was ik afgelopen maand in de Tuinen van Appeltern voor een fotoshoot met Nienke Plantinga en Katja Staring. Deze auteurs van het boek ‘Avontuurlijk Tuinieren’ wilden graag nieuwe foto’s laten maken voor op hun social media. Hoewel ik zelf niet zo’n grote tuin heb, deel ik hun liefde voor planten en groen. Rondwandelen in de Tuinen van Appeltern was dan ook echt een feestje!

Avontuurlijk Tuinieren Appeltern fotoshoot
Nienke Staring portret Avontuurlijk Tuinieren Appeltern fotoshoot

Het groene duo

Nienke (tuin- en landschapsontwerper) en Katja (publicist, groene Instagrammer en blogger) hebben elkaar in 2018 ontmoet. Ze bleken een gezamenlijke missie te hebben: mensen inspireren de natuur dichterbij te halen. In 2019 publiceerden ze daarom hun boek over het proeven, plukken, voelen, ruiken en ervaren van de natuur in eigen tuin. Sindsdien zijn ze regelmatig te vinden op allerlei groene en duurzame evenementen, waar ze presentaties en workshops geven over tuinieren.

Avontuurlijk Tuinieren Appeltern fotoshoot

Nieuwe portretten

Vertellen over de natuur is natuurlijk prachtig, maar een paar portretten die je verhaal ondersteunen, komen ook van pas. Daarom was het in 2021 tijd voor nieuwe, professionele foto’s. Struinend door de Tuinen van Appeltern wezen Katja en Nienke me hun favoriete plekjes aan en schoten we de mooiste beelden. Het was vroeg in het jaar, dus de bloemen hadden zich nog onder de grond verstopt en de natuur was meer bruin dan groen, maar dat geeft de foto’s juist sfeer. De rustige kleuren van riet, boomstammen en dorre bladeren zorgen dat alle aandacht naar Katja en Nienke gaat. Terwijl de natuur bezig is met de laatste voorbereidingen voor een nieuwe periode vol groei en bloei, maken de twee tuinvrouwen zich klaar voor de golf lezingen, festivals en workshops die het voorjaar met zich meebrengt.

Nienke Plantinga Avontuurlijk Tuinieren Appeltern fotoshoot
Avontuurlijk Tuinieren Appeltern fotoshoot

Een mooie dag vol mooie foto’s

Nienke en Katja zijn ook erg tevreden met de resultaten. In hun reviews laten ze me weten dat ze heel blij zijn met gefotografeerd worden ‘op de spontane en leuke manier zoals we dat voor ogen hadden’, het meedenken over de mogelijkheden en de aanwijzingen die ik ze gegeven heb om natuurlijk ogende poses aan te nemen. Zelf vond ik het ook erg leuk om dit groene duo in zo’n prachtige omgeving op de foto te zetten, dus het was een geslaagde dag!

Avontuurlijk Tuinieren Appeltern fotoshoot