Maak de perfecte profielfoto

Zakelijk portret fotoshoot Zwolle Overijssel door portretfotograaf Grietje Mesman

Jouw profielfoto is het eerste waar mensen naar kijken op je profiel binnen een online netwerk. Zorg ervoor dat de foto laat zien wie je bent, en dan wel de beste versie van jezelf. Misschien ben je wel op zoek naar een nieuwe baan. Een geschikte profielfoto kan wellicht leiden tot nieuwe sollicitatiegesprekken. Of wil je de foto gebruiken op een datingsite? Ook dan komen onderstaande tips van pas!

Hoe maak je de perfecte profielfoto?

1. Breng vooral je gezicht in beeld. Een foto waar je in zijn geheel op staat, laat meer zien van je kleding, je houding en de omgeving, maar zegt niet zoveel persoonlijks als een close-upfoto doet. Een close-up zorgt voor een open en betrouwbare uitstraling en geeft het gevoel contact met je te hebben.

2. Gebruik vaak dezelfde foto op verschillende sociale netwerken. Zo word je sneller herkend! Mensen die je hebben ontmoet op het ene netwerk en nu contact zoeken op het andere netwerk gaan je sneller herkennen en zullen je eerder toevoegen.

3. Een profielfoto is een kleine foto. Details in een foto zullen slecht zichtbaar zijn en kunnen rommelig overkomen. Zorg daarom voor een rustige achtergrond en voor een goede belichting.

4. Misschien spreekt het voor zich, maar zorg voor een verzorgd uiterlijk. Doe je haar netjes en kies kleding die passend is bij de sfeer die je wilt uitstralen in de foto.

5. Kijk in de camera. Een wegkijkende foto is op heel veel momenten prachtig, maar niet als het dé foto is bij je profiel. Mensen klikken sneller door als je ze aan lijkt te kijken. Je straalt meer openheid uit. Wat hierbij ook zal helpen: Lach op de foto! Een lachend persoon is prettig om naar te kijken. Mensen zullen sneller contact met je willen.

6. Zorg dat je een foto in goede resolutie maakt.

7. Een LinkedInfoto is rond en een foto op Instagram is vierkant. Houd hier rekening mee bij het maken van de foto door extra afstand te nemen, zodat de foto later op de juiste manier bijgesneden kan worden.

Is het met bovenstaande tips nog niet gelukt om een mooie profielfoto te maken? Een professionele foto laten maken is een investering die zijn geld waard is! En daar wil ik jou uiteraard graag bij helpen. Ik maak foto’s op locatie of in de fotostudio in Deventer of Haarlem. Laat me weten als ik je van dienst kan zijn, voor de perfecte profielfoto!

Portretfotografie zakelijk Apeldoorn man zwart-wit door bedrijfsfotograaf FotoGrietje uit Deventer

Fotoshoot

Bedrijfsfotografie fotoshoot portret zakelijk Deventer door bedrijfsfotograaf FotoGrietje