Fotoshoot kinderen

Klanten zeggen vaak dat kinderfotografie moeilijk is, maar ik vind het vooral hartstikke leuk! Een fotoshoot met een kind is net even anders dan met een volwassene. Het spontane karakter en de nieuwsgierigheid van een kind zorgen ervoor dat geen enkele shoot hetzelfde is. En waar volwassenen zich erg bewust zijn van de camera blijven kinderen gewoon zichzelf. Daarom is het fotograferen van kinderen of gezinnen één van mijn favoriete fotoshoots. Kinderfotografie draait om jouw kind(eren) op zijn of haar gemak te stellen. En die geweldige lach natuurlijk! Samen met publieksfavoriete knuffel Meneer Wortel gaan wij deze uitdaging aan. Ik ben geduldig en speel in op de ideeën van het kind, zodat op de foto gaan een feestje wordt.

Locatie fotoshoot

Je kunt ervoor kiezen om kinderfoto’s te laten maken op locatie, zoals in het park, in het bos. Dit zorgt voor echte, spontane foto’s van hoe de kinderen plezier maken en geeft mooie, natuurlijke achtergronden. Foto’s die in de fotostudio worden gemaakt, benadrukken vooral het kind zelf. Dat is voor portretfotografie ideaal.

Zouden we foto’s gaan maken op een buitenlocatie, maar gaat het regenen op de afgesproken dag? Geen probleem! We maken een nieuwe afspraak of we fotograferen in de fotostudio.

Kinderfotografie Deventer Overijssel
Kinderfotografie Deventer Overijssel

Locatie fotoshoot

Je kunt ervoor kiezen om kinderfoto’s te laten maken op locatie, zoals in het park, in het bos. Dit zorgt voor echte, spontane foto’s van hoe de kinderen plezier maken en geeft mooie, natuurlijke achtergronden. Foto’s die in de fotostudio worden gemaakt, benadrukken vooral het kind zelf. Dat is voor portretfotografie ideaal.

Zouden we foto’s gaan maken op een buitenlocatie, maar gaat het regenen op de afgesproken dag? Geen probleem! We maken een nieuwe afspraak of we fotograferen in de fotostudio.

Fotoshoot kinderen Hoofddorp Fotoshoot kinderen Hoofddorp
Kinderfotografie Haarlem Amsterdamse Waterleidingduinen door fotograaf Grietje Mesman Kinderfotografie Haarlem Amsterdamse Waterleidingduinen door fotograaf Grietje Mesman
Kinderfotografie Hoofddorp fotoshoot Kinderfotografie Hoofddorp fotoshoot
Fotoshoot kinderen twee broers Deventer Nieuw Rande Diepenveen, fotografie door portretfotograaf Grietje Mesman uit Deventer Overijssel Fotoshoot kinderen twee broers Deventer Nieuw Rande Diepenveen, fotografie door portretfotograaf Grietje Mesman uit Deventer Overijssel
Kinderfotograaf Haarlem Kinderfotograaf Haarlem
Fotoshoot gezin Deventer Overijssel zwart-wit portret gezin door fotograaf Grietje Mesman Fotoshoot gezin Deventer Overijssel zwart-wit portret gezin door fotograaf Grietje Mesman
Kinderfotografie met gezin Deventer, moeder en dochter zwart-wit Kinderfotografie met gezin Deventer, moeder en dochter zwart-wit
Fotoshoot kinderen Deventer Overijssel gezin door fotograaf Grietje Mesman Fotoshoot kinderen Deventer Overijssel gezin door fotograaf Grietje Mesman
Fotoshoot gezin Zwolle Fotoshoot gezin Zwolle
Kinderfotografie Haarlem, portret meisje in boom tanden wisselen Kinderfotografie Haarlem, portret meisje in boom tanden wisselen
Kinderfotografie Haarlem, meisje zwart-wit lachend natuur Kinderfotografie Haarlem, meisje zwart-wit lachend natuur
Fotoshoot kinderen Apeldoorn Fotoshoot kinderen Apeldoorn
Fotoshoot kind en gezin Landgoed Nieuw Rande Diepenveen door portretfotograaf Grietje Mesman Fotoshoot kind en gezin Landgoed Nieuw Rande Diepenveen door portretfotograaf Grietje Mesman
Kinderfotografie Apeldoorn Kinderfotografie Apeldoorn
Kinderfotografie Deventer park door fotograaf Grietje Mesman Kinderfotografie Deventer park door fotograaf Grietje Mesman
Portret kind Deventer Overijssel zwart-wit portret gezin door portretfotograaf Grietje Mesman Portret kind Deventer Overijssel zwart-wit portret gezin door portretfotograaf Grietje Mesman
Fotoshoot kind fotostudio kinderfotografie Overijssel Deventer Fotoshoot kind fotostudio kinderfotografie Overijssel Deventer

Bekijk je mijn website op je mobiel? Open deze pagina op een computer en ontdek een slideshow met nog veel meer fotomateriaal! Om toch alvast een idee te geven, kun je hieronder een filmpje bekijken.

Andere soorten kinderfotografie

Een heerlijke ontspannen middag gehad tijdens de fotoshoot. Er was direct een “klik” tussen Grietje en degene die gefotografeerd werden. Het resultaat, mooie foto’s die precies de karakters uitbeelden. Dit in combinatie met mooie composities en achtergronden. Grietje is een aanrader als je karaktervolle foto’s wilt hebben.Ook belangrijk is te vermelden dat Grietje zowel voor als na de fotoshoot ruim tijd voor je neemt.

Denis van Weel

Prijzen fotoshoot kinderen en gezin

Extra

✓ 60-90 minuten

✓ 40 foto’s

✓ Inclusief album (20×20,20blz)

395,-

Klik & Go

✓ 15 minuten

✓ 3 foto’s naar keuze

105,-

Meest geboekt

✓ 60 minuten

✓ 10 foto’s naar keuze

205,-

Locatie fotoshoot

Mijn fotostudio bevindt zich in Deventer en ik kom oorspronkelijk uit omgeving Haarlem. Ik fotografeer dan ook voornamelijk in het oosten en westen van Nederland. Reiskosten zijn 30 cent per kilometer, gerekend vanuit de dichtstbijzijnde locatie.

 

Ontvangst foto’s

Na het maken van de foto’s stuur ik een selectie toe en mag je zelf je favoriete foto’s uitkiezen. Deze ga ik bewerken. Alle foto’s ontvang je via een download link,  binnen 3 à 4 weken na het uitkiezen van de foto’s. Altijd in hoge resolutie.

Extra foto’s bestellen kan natuurlijk altijd. Dit kost €15 per extra foto.

Fotobewerking

Foto’s worden vanuit mijn ervaring en inzicht bewerkt. Wil je een foto anders bewerkt hebben dan ik hem geleverd heb? Geen probleem! Mail mij, dan spreken we een prijs af voor de extra bewerkingen.

Tip: ontvang de foto’s digitaal én in een mooi fotoalbum, zie de pagina fotoalbums.

Wij hebben een fotoshoot gehad in het bos. Doordat Grietje rust uitstraalt en de tijd neemt voelde onze kleine man zich erg op zijn gemak. Het resultaat is SUPER gaaf geworden.

– Hans en Priscilla

Meer referenties

Fotoshoot gezin


Hoeveel foto's heb je waar het hele gezin op staat? En van hoeveel jaar geleden zijn deze? Ga je zelf op pad om foto’s te maken van je kind(eren), dan resulteert dat vaak in opnames van zowel je kind als de gezinsleden. Er is echter altijd iemand die er zelden tot nooit op staat: degene die de foto’s maakt. Ik hoor vaak van klanten dat ze weinig foto’s hebben van het hele gezin. Gezinsfotografie is dan de oplossing. Een fotoshoot door een professionele kinderfotograaf en gezinsfotograaf zorgt ervoor dat iedereen op de foto staat.


Maak een afspraak

Gezinsfotografie

Er is nog een voordeel van het inhuren van een fotograaf. Ouders zeggen vaak dat hun kind moeilijk te fotograferen is: ze trekken gekke bekken naar de camera, duiken weg of kijken boos. Dat gaat natuurlijk anders als niet papa of mama maar een fotograaf de camera vast heeft. Als je kiest voor een fotoshoot door een gezinsfotograaf, kunnen er opeens wel leuke gezinsfoto’s worden gemaakt. Je hoeft je geen zorgen te maken of iedereen goed op de foto staat. Jullie hoeven alleen plezier te maken met zijn allen en te genieten van het moment.

Door mijn ervaring wordt de fotosessie een gezellig uitje. Na gezinsfotografie hebben jullie een heleboel foto’s van het hele gezin en vaak zijn die op een manier genomen die je zelf nooit had bedacht. Of je nu kiest voor een fotoshoot van de kinderen, van het gezin of allebei: een vrolijke fotosessie met speelse, creatieve foto’s als resultaat is gegarandeerd.


Fotoshoot gezin met drie kinderen Landgoed Elswout Overveen door kinderfotograaf Grietje Mesman

Afspraak maken

Mijn fotostudio bevindt zich in Deventer en ik kom oorspronkelijk uit de buurt van Haarlem. Plekken waar ik voornamelijk veel fotografeer, zijn omgeving DeventerZutphenZwolleApeldoorn, Haarlem en Leiden, maar ik werk door heel Nederland.


  Fotoshoot kind: het perfecte cadeau

  Als kinderfotograaf zorg ik niet alleen voor een gezellige sfeer en een perfect resultaat, het gaat ook om de beleving van het kind. Zo leg ik je kind vast op de foto op de meest natuurlijke wijze. Een portret van je kind is op die manier het ideale cadeau voor bijvoorbeeld papa, mama of voor opa en oma. Vertel het gerust aan je kind waar je de foto voor wilt gebruiken. De kans is groot dat je kind dan nog meer zijn of haar best gaat doen om er extra leuk uit te zien. Zo’n fotoshoot wordt daardoor nog persoonlijker en waardevoller.

  Fotoshoot kind kinderfotografie Overijssel Deventer
  Kinderfotografie door fotograaf Grietje Mesman in Deventer

  Completer dan de schoolfotograaf

  Hoe leuk en makkelijk een foto van de schoolfotograaf ook is, je hebt meer aan een speciale sessie bij de kinderfotograaf. De reden is logisch: Terwijl de schoolfotograaf in een beperkte tijd veel kinderen moet fotograferen, kan ik alle tijd nemen voor jou en je kleine meid of jongen.

  Tijdens een fotoshoot neem ik rustig de tijd om foto’s te maken zoals het kind echt is: geen haast en niet geforceerd naar de camera lachen, maar ontspannen portretten waar het kind zichzelf is. Heeft hij/zij geen zin om stil te zitten en naar de camera te kijken? Des te leuker! Ik ga mee in hun spel en maak foto’s tijdens het rennen, huppelen en verstoppen. Een dromerige blik, een spontane glimlach, alles kan er voor zorgen dat zo’n foto een stuk interessanter wordt dan een momentopname door de schoolfotograaf.

  Een ander voordeel van een kinder fotoshoot is dat er ook foto’s gemaakt worden met het hele gezin. Deze fotoserie kun je nog jarenlang met veel plezier naar terugkijken.

  Afspraak maken

  Mijn fotostudio bevindt zich in Deventer en ik kom oorspronkelijk uit de buurt van Haarlem. Plekken waar ik voornamelijk veel fotografeer, zijn omgeving DeventerZutphenZwolleApeldoorn, Haarlem en Leiden, maar ik werk door heel Nederland.


   Portret fotograaf FotoGrietje in het bos

   Wie is FotoGrietje?

   Mijn kennis en ervaring als kinderfotograaf en gezinsfotograaf gebruik ik om jouw kindje op indrukwekkende en vertederende manier vast te leggen.

   Tips van de kinderfotograaf

   Een fotoshoot vol plezier

   • Wat maakt je kind(eren) aan het lachen? Voor spontane, vrolijke foto’s is het handig om hier van tevoren over na te denken.
   • Speelgoed meenemen kan helpen kinderen zich op hun gemak te laten voelen, maar het kan tegelijkertijd ook zorgen voor onrust. Neem dit dus gerust mee, maar houd het uit het zicht. Zo kunnen we het inzetten wanneer het nodig is en zo staat die leuke, grote, knalrode brandweerauto niet op álle foto’s. Is de fotoshoot buiten, dan valt er meer dan genoeg te spelen met de natuur.
   • Wanneer je het kind verschillende laagjes kleding aantrekt: hebben we meerdere outfits zonder dat er hoeft te worden omgekleed. Ook kan ik tijdens de fotoshoot gemakkelijk zien wanneer welk outfit mooi staat.
   • Iets kan nu hip zijn, maar ook snel verouderen. Kleding met een ’tijdloze uitstraling’ kan fijn zijn: zo hangt niet de foto van je kind met de trui van Frozen nog jaren aan jullie muur.
   Fotoshoot kinderen Deventer Overijssel gezin door fotograaf Grietje Mesman
   Kinderfotografie Zwolle

   En met mooie styling

   • Kies voor kleding zonder teksten, dit kan afleiden van de gezichten.
   • Kleding met een interessante textuur staat mooi op foto’s. Denk aan grofgebreide kledingstukken of spijkerstof.
   • Je kunt als ouder de fotoshoot nog leuker maken voor je kind door het zijn of haar favoriete kleding te laten dragen.
   • Krijgt de foto een plekje aan de muur? Houd hier eventueel rekening mee met het kiezen van de kleur van de kleding.
   • Spreek bij groepsfoto’s eventueel een kleur af die iedereen laat terugkomen in zijn/haar kleding.
   • Zorg voor schone gezichten en neuzen. Schrale plekjes kun je eventueel insmeren.
   • Worden de foto’s in de fotostudio gemaakt, neem dan de schoenen die jullie aan willen op de foto’s mee in een tas. Zo blijft het fotodoek schoon.

   Fotoshoot kinderpartijtje

   Is je kind binnenkort jarig, en ben je van plan om een onvergetelijk feest te vieren? Heb je al gedacht aan een fotofeestje? Met glitters, confetti, gekke hoedjes, ballonnen of een mooie themataart. Levensjaren én vriendschappen verdienen het immers om goed gevierd en vastgelegd te worden.

   Na afloop van deze vrolijke shoot krijgt de jarige job de foto’s digitaal thuisgestuurd. Bovendien stuur ik een afdruk op voor ieder kind dat heeft meegedaan, zodat alle vriendjes en vriendinnetjes een herinnering aan deze bijzondere dag op hun eigen kamer kunnen inlijsten.

   Aantal uren gaat in overleg. Voorbeeld: 1,5 uur fotografie, 20 foto’s digitaal in hoge resolutie plus een foto afdruk voor ieder kind: 225 euro

   Fotoshoot gezin Zwolle door fotograaf FotoGrietje

   Day in your life fotoshoot gezin

   Natuurlijk is het leuk om mooie portretfoto’s te hebben van alle gezinsleden. Een gezinsfoto of familiefoto hier en daar. En misschien zijn er zelfs al wat mijlpalen gefotografeerd: een huwelijksjubileum, trouwdag of verjaardag. Maar wat jullie waarschijnlijk nog níet hebben, zijn foto’s van het dagelijks leven, met alle kleine en grote rituelen waar het hele gezin jaren later vertederd op terugkijkt.

   Wil je over tien jaar graag nog eens terugzien hoe de jongste zelfs bij de twintigste keer voorlezen nog net zo verrukt was als de Gruffalo weer opdook? Hoe zijn broertje altijd alleen maar wilde gaan slapen met één arm om zijn knuffelkonijn en één arm buiten het bed? Hoe het ’s ochtends altijd even spannend was of iedereen op tijd op school en op het werk ging verschijnen, en iedereen dan toch bepakt en bezakt nog tijd had voor een laatste knuffel of zoen? Sommige kleine momenten zijn goud waard. Laat deze vastleggen door een gezinsfotograaf.

   Het verloop van de fotoshoot

   Tijdens deze fotoshoot van het gezin loop ik de hele dag met jullie mee tijdens alle dagelijkse bezigheden, en fotografeer ik de meest waardevolle momenten. Niemand hoeft te poseren of stil te zitten, we hebben alle tijd, en naarmate de dag vordert, vergeet je bijna dat je een fotograaf bij je hebt. Aan het einde van de shoot heb je een gevarieerde set foto’s waarmee je de rest van je leven kunt terugkijken op die mooie jaren dat de kinderen nog klein waren.

   Aantal uren gaat in overleg. Voorbeeld:

   3 uur fotografie op door jullie gekozen locaties (bijvoorbeeld eerst thuis en daarna in het bos/op het strand)

   50 foto’s als resultaat plus een gratis mini album: 525 euro

   Cadeaubon

   Doe iemand een fotoshoot cadeau: een professionele fotoshoot op locatie in Nederland of in de fotostudio van Deventer. Cadeaubonnen kunnen besteld worden voor het bedrag dat jij wenst te besteden.

   Fotoshoot zakelijk bedrijfsfotografie DeventerOverijssel
   Fotoshoot zakelijk bedrijfsfotografie DeventerOverijssel

   Cadeaubon

   Doe iemand een fotoshoot cadeau: een professionele fotoshoot op locatie in Nederland of in de fotostudio van Deventer. Cadeaubonnen kunnen besteld worden voor het bedrag dat jij wenst te besteden.

   Blogs

   Wil je meer weten over fotoshoots bij FotoGrietje, bekijk dat vooral mijn blogs. Deze staan vol foto’s en verhalen van afgelopen fotoshoots. Maar er staan ook met tips om zelf betere foto’s te leren maken. Bekijk mijn tips and tricks en duik in de wereld van fotografie.

   Kinderfotografie Haarlem

   Kinderfotografie Haarlem

   Kinderfotografie Haarlem en omstrekenFotoshoot kinderen in de Amsterdamse WaterleidingduinenHoewel kinderen soms verlegen zijn in de buurt van een onbekende fotograaf, is dat vaak makkelijk te verhelpen. In tegenstelling tot volwassenen, zijn zij snel enthousiast te...

   Kinderfoto’s met mijn assistent

   Kinderfoto’s met mijn assistent

   Kinderfoto's met mijn assistentUitbundig lachende kinderen zien we graag. Maar hoe krijg je ze zo op de foto? Zelfs de vrolijkste kinderen zijn wel eens een beetje verlegen of zenuwachtig als ze op een onbekende locatie gefotografeerd worden door een onbekende...

   Kinderfotografie tips (1)

   Kinderfotografie tips (1)

   Tips van de kinderfotograaf Komende tijd plaats ik verschillende tips voor het fotograferen van kinderen. Ik hoor van veel klanten dat ze dit heel moeilijk vinden. Begrijpelijk, want kinderen trekken hun eigen plan en zullen niet een uur glimlachend poseren voor de...

   Grietje heeft van ons gezin foto’s gemaakt, op het vogeleiland in Deventer. Het was een hele opgave om onze kleine man (14 maanden) lachend op de foto te krijgen.Maar met geduld, speelgoed en kiekeboe is het Grietje toch gelukt! De foto’s zijn super leuk en we zijn er heel erg blij mee!

   Sabrina, Yorick en Tyrone

   Afspraak maken

   Mijn fotostudio bevindt zich in Deventer en ik kom oorspronkelijk uit de buurt van Haarlem. Plekken waar ik voornamelijk veel fotografeer, zijn omgeving DeventerZutphenZwolleApeldoorn, Haarlem en Leiden, maar ik werk door heel Nederland.