Tips van de kinderfotograaf 

Komende tijd plaats ik verschillende tips voor het fotograferen van kinderen. Ik hoor van veel klanten dat ze dit heel moeilijk vinden. Begrijpelijk, want kinderen trekken hun eigen plan en zullen niet een uur glimlachend poseren voor de camera :). Maar geen probleem, er zijn genoeg manieren om spontane, speelse en echte kinderfoto’s te maken!

Tip 1: Klaar voor de start?

Kinderen kunnen lekker gek doen! De allerleukste momenten ontstaan plotseling. Tegen de tijd dat je je camera gepakt hebt, goed ingesteld hebt en wilt richten, is het moment vaak al voorbij. Zonde! De belangrijkste tip is misschien wel om je camera altijd in de buurt te hebben. Stel deze vast goed in. Richt hem niet op de kinderen als er nog niet zoveel gebeurt, want dan ontstaan er geen momenten en haal je de kinderen misschien juist uit hun spel. In plaats daarvan laat je de kinderen hun gang gaan en grijp je pas de camera als ze helemaal opgaan in hun spel en zich niet meer laten afleiden door de camera. Tijd voor zo’n topfoto!

Zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, heb ik deze foto gemaakt toen het jongetje op de trampoline sprong. We hebben eerst foto’s van het hele gezin gemaakt: geposeerd en glimlachend naar de camera. Daarna hebben we wat gekke foto’s gemaakt, waarbij de ouders met hun kinderen speelden. Ook heb ik geposeerde foto’s van de kinderen apart gemaakt. Maar behalve deze geposeerde kiekjes, ben ik gék op spontane foto’s! Ik laat kinderen lekker bepalen hoe de fotoshoot verder gaat en ga mee in hun spel. Dit maakt de fotoshoot veel avontuurlijker en zorgt voor foto’s die ik zelf niet had kunnen bedenken :D.

Door naar de volgende tip

Kinderfoto’s

Kinderfotografie Haarlem door kinderfotograaf Grietje Mesman

FotoGrietje

Portret fotograaf Grietje Mesman uit Deventer en Haarlem

Contact

Fotoshoot kinderen Hoofddorp