Tips Bruidsfotografie

  Voorbereiding

 •  Bedenk van tevoren welke stijl jullie aanspreekt. Houden jullie van klassieke, romantische trouwfoto’s of van creatieve, speelse en gekke foto’s?

 • Denk goed na over de locatie van de reportage: is er voldoende variatie mogelijk? Kies liever voor een park met bruggetjes, muurtjes en bankjes dan voor een grasveld. En zoek naar een plek die echt bij jullie past. Zoals de plek waar jullie elkaar ontmoet hebben of waar jullie mooie herinneringen aan hebben.

 • Twijfel je over de locatie? Je kunt ook foto’s laten maken op meerdere locaties! Denk hierbij aan foto’s op het strand en in het bos. Dit zorgt voor meer variatie in de trouwfoto’s.

 • Het gebruik van accessoires levert originele foto’s op. Zo kun je bijvoorbeeld de ringen, het trouwkaartje, hartjesballonnen, champagne en glazen of een picknickmand meenemen naar de fotoshoot.

 • Geniet van de dag en voorkom stress met een ruime planning. Plan liever te ruim dan te krap in. Ga er vanuit dat de huwelijksreportage 1,5 uur duurt.

 • Willen jullie graag foto’s in de kerk? Vraag of er daar gefotografeerd mag worden, of er geflitst mag worden en waar de fotograaf mag staan.

 • Maak voor de trouwdag een lijstje met groepsfoto’s die jullie sowieso willen laten maken. Dit kun je aan de ceremoniemeester en/of fotograaf geven. Dat is handiger dan dat de groepsfoto’s ter plekke geïmproviseerd moeten worden.

 • Willen jullie checken hoe de trouwlocatie eruit ziet op foto’s? Willen jullie graag een mooie foto voor de trouwkaart? Of vinden jullie de trouwreportage spannend en zouden jullie voor de bruiloft vast willen meemaken hoe zo’n fotoshoot verloopt? Plan dan een preweddingshoot: dit is een fotoshoot van ongeveer een uur op een locatie naar jullie keuze. Jullie ontvangen na de fotoshoot 20 door jullie gekozen foto’s digitaal in hoge resolutie. Een leuk extraatje!
Bruiloft trouwfoto moeder en dochter door bruidsfotograaf Grietje Mesman uit Deventer
trouwfotograaf deventer overijssel

Jullie trouwdag

 • Tijdens het klaarmaken, maak ik waarschijnlijk ook foto’s. Denk er dus over na wat je aantrekt voordat de jurk aangaat. Een nette ochtendjas of een wit, zijden jurkje geeft al een heel andere sfeer aan de eerste foto’s dan een grote slobbertrui.
 • Zien jullie elkaar thuis voor het eerst? Bedenk dan wat een mooie plek is om dit plaats te laten vinden. In de tuin heb je het mooiste licht. In de hal heb je weinig licht en weinig ruimte. Wil je toch graag de deur openmaken voor je aanstaande? Stap dan naar buiten in plaats van dat je hem binnenlaat. Om hem vervolgens na wat foto’s van dit mooie moment wel binnen te laten natuurlijk :).
 • Neem natte doekjes naar de huwelijksreportage mee voor eventuele vlekken op de schoenen of kleding.
 • Kies een fotolocatie uit die gemakkelijk bereikbaar is. Het kan vervelend zijn als je in de file staat op weg naar de locatie toe, of als je niet dichtbij kunt parkeren en nog een lang stuk moet wandelen. Dit lijkt in normale kleding geen probleem, maar in bruidskleding kan dat wel lastig zijn.
 • Neem tijdens de fotoshoot van jullie samen eventueel een extra paar schoenen mee waar je makkelijk op loopt. Bij veel foto’s staan de schoenen er niet op, dus is een paar gympen, slippers of laarzen wel handig. Komen ze bij een bepaalde foto wel in beeld, dan wissel je ze gewoon even om.
 • Het kan fijn zijn als je iemand naar de huwelijksreportage meeneemt die jullie kan helpen, bijvoorbeeld met de eventuele sleep van je jurk, met spullen vasthouden en met meekijken of de sieraden recht zitten. Maar neem niet teveel mensen mee; dit kan jullie afleiden van het mooie samenzijn.
 • Reserveer eind van de dag nog een halfuurtje voor mooie foto’s van jullie samen bij avondlicht. Dit geeft een zachte, romantische uitstraling en met een beetje geluk ontstaat er als klap op de vuurpijl nog een kleurige zonsondergang.
 • Maak een back-up van de ontvangen foto’s, en bewaar deze elders, liefst in een andere woning of online.

Ook interesse in een trouwfoto’s? Bezoek dan mijn pagina Trouwfotografie.

Of neem contact met mij op via de knop hier beneden.