Babyfotografie – Wat is de beste tijd voor een fotoshoot?

Babyfotografie thuis Hoofddorp door babyfotograaf Grietje Mesman

Vaak wordt mij gevraagd wat het beste moment is voor een baby fotoshoot. Baby’s veranderen snel en iedere fase is natuurlijk prachtig om herinneringen van te hebben. Welke momenten je professioneel laat vastleggen, hangt af van wat je graag op de foto’s terug wilt zien. Lees hieronder welke momenten er zijn voor babyfotografie.

0-3 weken

Wil je vooral het tere begin laten vastleggen? Probeer de fotoshoot dan in de eerste drie weken te plannen. De baby is dan nog op zijn allerkleinst. Naast tedere slaapfoto’s (met of zonder accessoires als knuffels en dekens), pik je wellicht nog een momentje mee dat het kindje de ogen opent. Ook foto’s van de kleine handjes en voetjes zijn nu goed te maken. Natuurlijk maken we ook wat foto’s met de ouders en eventueel broers of zussen erbij.

Babyfotografie Zwolle door babyfotograaf Grietje Mesman

3-4 maanden

Wil je dat de baby meer in de camera kijkt, dat hij of zij kan lachen en dat er meer interactie te zien is tussen jou en je kindje? Kom dan langs als hij of zij 3 á 4 maanden is. Waarschijnlijk heb je dan al wat tools gevonden om de aandacht van het kind te krijgen en een lach op zijn of haar gezicht te toveren. Verder heeft de baby al meer interesse in speelgoed, en kan ik mooie foto’s maken met een knuffel of een flesje in zijn of haar handjes.

Babyfotografie portret buiten Eerbeek door fotograaf Grietje Mesman uit Deventer Overijssel

6-12 maanden

Wil je meer actie op de foto? Wacht dan tot het kind tussen de 6 en 12 maanden is. Dan komen de foto’s dat hij of zij kan zitten, kruipen, zichzelf kan optrekken aan meubels en zelf tegen jullie op klimt en knuffelt.

Fotoshoot gezin met twee kinderen in de Amsterdamse Waterleidingduinen in De Zilk, gefotografeerd door fotografe Grietje Mesman