Bruiloft aan en op de IJssel

Trouwen bij het IJsselhotel

Het leven van een trouwfotograaf is behoorlijk afwisselend. Soms ga ik een dag van tevoren al naar de provincie waar de bruiloft plaatsvindt, omdat ik weet dat ik een lange reis voor de boeg heb. En soms is de bruiloft bij mij om de hoek!

Op 14 juni mocht ik een bruiloft fotograferen in het IJsselhotel te Deventer. Hoewel het hotel voor mij al op loopafstand ligt, was het voor het bruidspaar al helemaal een korte reis: wonend op de Worp, beschouwen zij het IJsselhotel bijna als hun achtertuin.

Trouwfoto’s Deventer

Omdat Deventer mijn woonplaats is, zou je misschien denken dat ik de schoonheid van deze stad niet meer zie. Maar niets is minder waar! De romantische kades betoveren me steeds weer, en lenen zich uitstekend voor bruidsfotografie, met de sluier in de wind en de Lebuinuskerk op de achtergrond. Wat is Deventer een schitterend decor voor een feestelijke zomerbruiloft!

Dansen op de IJssel

Na de ceremonie had het bruidspaar een vaartocht op de IJssel georganiseerd. Door de regenachtige ochtend was het nog even spannend of het op tijd droog zou zijn, maar toen brak de zon door en was het perfect weer om op het water te zitten. Om de feestvreugde te verhogen was er een pianist ingehuurd, die zorgde voor vrolijke livemuziek. Hoewel het echte feest in het IJsselhotel zou plaatsvinden, barstte op de boot de feeststemming meteen al los. Er werd stevig gedanst en gezongen! Varend over de IJssel werden we iedere paar minuten getrakteerd op weer een ander stralend landschap, en gaf ik het bruidspaar groot gelijk dat ze zo dichtbij huis getrouwd zijn. Omringd door vrolijke, dansende mensen, varend in het zonnetje en genietend van de muziek, prijsde ik mezelf gelukkig dat ik fotograaf ben geworden!

Leveranciers:
Bruidstaart: Lentelink Deventer
Ringen: Lucardi Deventer
Bloemen: Ten Kate Deventer
Trouwjurk: Hony bruidsmode
Trouwpak: Roka Enschede
Trouwlocatie: IJsselhotel Deventer