NAAR BUITEN VOOR KINDERFOTOGRAFIE

Fotoshoot kinderen portret meisje Deventer Rijsterborgherpark door kinderfotograaf Grietje Mesman

De lente komt er weer aan en dat betekent dat de bloemen weer gaan bloeien, de vogels weer gaan fluiten, de lucht weer blauwer wordt en het langer licht is. Genoeg redenen om een buitenshoot te doen!

In de lente is het superfijn om buiten te fotograferen. De zon geeft mooi, zacht licht en de kleuren in de natuur komen weer meer naar voren. Kinderen buiten fotograferen is ideaal, omdat ze niet beperkt zijn in waar ze moeten gaan en staan. Als fotograaf beweeg ik mee met het spel van de kinderen. Kinderen kunnen lekker hun gang gaan, waardoor ik echte en spontane foto’s kan maken.

Wat zijn mooie locaties om te fotograferen? Hier heb ik wel een boel ideeën voor! In Deventer, de stad waar ik het meeste fotografeer, kom ik veel in het Worpplantsoen, het Rijsterborgherpark, het Vogeleiland, Het Havenkwartier en in de oude binnenstad. Maar ook in veel andere steden en dorpen ken ik genoeg mooie fotolocaties, dus ik denk graag met jullie mee. Favoriete locaties zijn parken, bossen, natuurgebieden, strand, maar ook oude steden of industriële locaties.

Kinderen zijn veel bezig met de omgeving. Zo zijn ze geïnteresseerd in de geuren en kleuren om zich heen en spelen ze met de dieren die rondlopen. Met het hele gezin kan er gespeeld worden, zoals tikkertje of voetbal. Of misschien samen bellen blazen of bloemen plukken. Als fotograaf volg ik het gezin en zo ontstaan de levendige, gezellige sfeerfoto’s bijna vanzelf!

Kijk naar buiten en je kunt zien dat de krokussen al bloeien en ook de bloesembomen er al prachtig bij staan. Een perfect moment voor een fotoshoot. Neem contact met me op en we plannen gauw een kleurige lente fotoshoot in.