Tips kinderfotografie 3

Kinderfotografie fotoshoot kinderen Landgoed Keukenhof Lisse Zuid-Holland door kinderfotograaf Grietje Mesman

Komende tijd plaats ik verschillende tips voor het fotograferen van kinderen. Ik hoor van veel klanten dat ze dit heel moeilijk vinden. Begrijpelijk, want kinderen trekken hun eigen plan en zullen niet een uur glimlachend poseren voor de camera :). Maar geen probleem, er zijn genoeg manieren om spontane, speelse en echte kinderfoto’s te maken!

Tip 3: Wie heeft de regie?

Wil je foto’s maken van kinderen en heb je een uitgebreid plan gemaakt hoe je hen wilt laten poseren? Succes… De tijdspanne is bij kinderen korter en iets moeten doen voor langere tijd valt nog niet mee. Toch duren mijn fotoshoots vaak ruim een uur. Hoe ik dat doe? Door er iets heel gezelligs van te maken! Geef de kinderen het idee dat ze gezellig komen spelen. Wat daarnaast heel goed werkt, is als je hen de leiding geeft tijdens de fotoshoot. Ik heb ideeën over wat ik voor foto’s wil maken, maar ik zorg tegelijkertijd dat de kinderen voelen dat ze invloed hebben en dat ze hun gang kunnen gaan.

Tijdens deze fotoshoot hielpen de kinderen mee met het bedenken van de locaties. Dit beviel hen heel goed! De jongen bedacht wat hem leuk leek qua locatie en poses en waar nodig hielp ik het idee wat te vormen. Na een tijdje begon het meisje er ook lol in te krijgen. De tweede foto heeft zij bedacht: met zijn allen naar de camera toe wandelen. Toen ik voorstelde dat zij voorop mocht lopen, omdat het haar idee was, stond ze natuurlijk helemaal glunderend op de foto als een fotomodel op de catwalk!

Fotoshoot gezin met twee kinderen bij Landgoed Keukenhof in Lisse

Kinderfoto’s

Kinderfotografie Haarlem door kinderfotograaf Grietje Mesman